Päiväkirja

Päiväkirja

"Kurkista kuvaajan arkeen ja mieleen.

Edustuskuva – julkiseen käyttöön tarkoitettu kuva jossa esiinnyt eduksesi

Edustavaa kuvaa tarvitaan nykyään hyvin moneen tarkoitukseen, nettisivuille, profiilikuva sosiaaliseenmedian erilaisiin palveluihin, esim facebook, likedin, sähköpostin allekirjoitukseen, omaan CVn liitteeksi. Matrikkelikuva on toinen nimitys yritysmuotokuvalle. Hyvä edustuskuva on asiallinen ja suhteellisen äskettäin otettu, antaa sinusta ammattimaisen vaikutuksen ja on tarkoitukseen sopiva. Puhuttelevat ilmeikkäät kuvat on tarpeen että erotut joukosta.

Mitä ennen kuvaukseen tuloa

Kuvaan kannattaa panostaa, käydä kampaajalla ja vaikka ammattilaisen tekemässä meikissä, ehkä ei juuri nyt kokeilla jotakin uutta ja erilaista. Asuvalintaa myös kannattaa miettiä, miten värit tukevat sanomaasi tai korostaa ulkonäköäsi. Siistit arkivaatteet käy kuvaukseen hyvin, yksiväriset toimii paremmin kuin kuviolliset. Valitse sellaiset vaatteet jossa viihdyt ja tuntuu mukavalle. Parhaimpia kuvia ei saa suoraan lenkiltä tai työpäivän päätyttyä.

Sinun edustuskuva, onko se hymykuva vai oletko totisena? Totisenakin voi olla hyvällä tuulella ja se näyttää kivalta. Mieti miltä sinun kuva näyttää? Unohdetaan “sitkun” (sitten kun olen….) Hyväksytään itsemme ja toisemme sellaisena kun olemme. Tähän sopii oma mietelauseeni joka tuli kun olin itse kuvattavana.

YSTÄVÄN KUVISSA EI OLE VIRHEITÄ, KATSO ITSEÄSI NIIN!

Koska otetaan sinun uudet kuvat? Varaa aika edustusvaukseen sivun ylävalikosta.

Kuvauksessa

Kuvaajan tehtävä on neuvoa kuinka olla valokuvissa, kertoa miltä näytät, saada sinut rentoutumaan. Katsotaan kuvakulma eduksesi, ryhti hyväksi. Jopa tykkäämään olla kuvattavana, kyllä, näinkin on käynyt. Silloin tunnen onnistuneeni täydellisesti. Kun on asiasta innostunut saa toisenkin innostumaan ja sehän näkyy kuvissa. Olipa kiva kokemus olla kuvattavana- tämän olen kuullut useamman kerran. Katsotaan kuvat yhdessä ja opitaan katsomaan sitä omaa kuvaa ystävän silmin. Edustava kuva tuntuu ja näyttää hyvälle, kertoo olennaisen.

profiilikuva hymyilevästä naisesta, kädet avoinna

Riitta tarvitsi kuvia nettisivuille ja hakemistoon missä kuvalla piti herättää katsojan kiinnostus.

Kyllä näillä kuvilla herää houkutus klikata ja katsoa mitä asiaa hänellä on kerrottavana.

edustuskuva naisesta tsemppaavasti peukalo pystyssä
Punatukkainen nainen heristää hyväntuulisesti sormea
Muotokuva punahiuksisesta hymyilevästä naisesta joka katsoo suoraan ja levittää kätensä
Onnistuttiin kuvauksessa saamaan hyvin vaikuttavia ja kertovia kuvia. Riitta heittäytyi poseeraamaan erilaisilla ilmeillä ja mielentiloilla. Kameran suljin lauloi ja Nikon on kovilla.

puhutteleva edustuskuva naisesta joka kurottautuu kohti kameraa iloinen virnistys kasvoilla
huomion herättävä edustuskuva naisesta joka haluaa kertoa asiansa ilmekäästi

Näihin kuviin voisi lisätä puhekuplan johon saisi lisätä tekstin, vai tarvitseeko ne puhuttelee ihan tällälaillakin.

yrityksen profiilikuva jossa nainen hymyilee kauniisti
Nainen ihmettelee kuinka näin voi käydä, ilmeikäs edustuskuva.
Punatukkainen nainen petroolivärisessä paidassa hymyilee kädet edessä kuin taputtaen. iloinen matrikelikuva
Punatukkainen nainen petroolivärisessä paidassa hymyilee kädet ristissä, rento somekuva

Näissä kuvissa on aitoa läsnäolon tuntua ja tunnetta. Tässä kuvauksessa heittätyminen toi Riittan parhaat puolet esiin.

Kiitos Riitta, että sain julkaista upeat edustukuvasi.

-Kati

Ylioppilaskuva 2020

Tänä kesänä on ollut kaikki vähän erilaista, ylioppilasjuhlat loppukesästä,  häitä on pitänyt siirtää. Rippikirkossa vain lähimmät sai olla mukana. 

Etsitiin vähän erilaista kuvauspaikkaa kun perinteinen Sanssi Kartano, puisto on kaunis mutta vaihtelu virkistää.  Monenlaisissa maastoissa kesän mittaan on kuljettu kuvauksissa, välillä saapaat pois jalasta ja paljain jaloin koskeen, niin kuvaaja vai kuvattava?? Jos joku tunnistaa paikan, tämä on yksityisaluetta ja pitää kysyä lupa maanomistajalta kuvaukseen. Samassa kuvauspaikassa saadaan hyvin erilaisia kuvia pienillä muutoksilla. 

Onnea 2020 Ylioppilaille!

Ylioppilastyttö nojaa kivisiltaan
Ylioppilastyttö
Ylioppilastyttö

Kaunis ilta-auringon valo korostaa hänen ääriviioja. Kesäinen tunnelma tuli kuviin vaikka jo elokuun loppua mennään. “On kesää vielä jäljellä.”

Ylioppilas, ruusu, ilta-aurinko

Rippikuva, se voi olla vähän erilaisella teemalla

erilainen rippikuva poika traktorin kanssa

Nuorille on tärkeitä harrastukset ja oma mielekäs tekeminen, tottakai niitä voidaan ottaa kuvauksiin. Samalla siitä tulee kiva kuvamuisto sen hetkisistä mielenkiinnon kohteista, se kun tahtoo muuttua varttuessa. On monesti kuvattu erilaisten soittimien kanssa rippikuvia, lemmikit on ollut mukana, harrastusvälineet; palloja, mailoja, lumilautoja yms.

Eemil on tuunannut traktoria, maalattu helmiäshohtoisella maalilla, erilaisia valoja asennettu, varmaan hyvät poppikoneetkin löytyy. 

rippikuva poika traktori

Eemil on tuunannut traktoria, maalattu helmiäshohtoisella maalilla, erilaisia valoja asennettu, varmaan hyvät poppikoneetkin löytyy. 

Myös ne perinteisemmät puku päällä kuvat otettiin ihan kotimiljöössä ja lähiympäristössä. 

Kannattaa luottaa kuvaajaan, hän kyllä löytää sopivia taustoja kuvauksiin.