Päiväkirja

"Kurkista kuvaajan arkeen ja mieleen.

European Photographer

Iloisia uutisia ja onhan tämä ihan huippua,

Ammattivalokuvaaja Kati Latva-Panulalle, on myönnetty EP arvonimi FEP – Federation of European Professional Photographes.

FEP’n tuomaristo on hyväksynyt näytteeksi lähettämäni kuvat ja näin ollen jäsenyyteni järjestöön on hyväksytty 🙂

FEP, Federation of European Professional Photographers, on kansainvälisesti arvostettu, voittoa tavoittelematon ammattivalokuvaajien organisaatio. Järjestö on perustettu vuonna 1999.

FEP tarjoaa kansallisten jäsenjärjestöjensä jäsenille uuden eurooppalaisen valokuvaajien pätevyystutkinnon EP:n (European Photographer). Sen tarkoituksena on määritellä yleiseurooppalainen ammattivalokuvaajien osaamistaso. Hakijan tulee olla toiminut ammattivalokuvaajana vähintään kolmen yhtäjaksoisen vuoden ajan ja kuvaajan tulee täyttää tarvittavat teknisen osaamisen sekä ammatinharjoittamisen vaatimukset sekä ansaita elantonsa valokuvauksella. EP pätevyystasoa voidaankin pitää eräänlaisena yleiseurooppalaisena valokuvaajan ”ajokorttina”.

Tämän EP-sarjan kokoaminen ja valitseminen ollut minulle, prosessi joka on samalla kouluttanut minua matkan varrella monellakin tapaa. On pitänyt katsoa kuvia paljon että joukosta löytyi ensin sarjalle perusrunko lapsikuvista, johon sitten lisäsin kuvia eri kategorioista, valitsin ne ylioppilas ja hääkuvista miljöössä. Kaikki kuvat ovat asiakastöitäni ja on todella mahtavaa todeta, että meillä Suomessa tehdään valokuvaustyötä joka istuu myös Eurooppalaiseen makuun. Tämä ei aina ole niin yksinkertaista sillä Suomalaisen valokuvaustyylin mittaaminen yleiseurooppalaisessa skaalassa on oma haasteensa. Esimerkiksi Suomalainen hääkuvaustyyli usein poikkeaa siitä kovasti ja ylioppilaskuvausperinne täydellisesti, koska sitä ei Euroopassa ole lainkaan.

Suuret kiitokset kuuluvat asiakkailleni jotka ovat antaneet luvan kuvien käyttöön. Kiitokset myös loistavalle kollegaverkostolle ja Suomen Ammattivalokuvaajat ry:lle opastuksesta tämän sarjan syntyyn.

Tuomaripalautteesta erityisesti lämmitti mieltä kommentti: Tuomarit pitivät paneelia ”erinomaisena kuvasarjana. Kuvat lapsista studiossa ovat erittäin hyviä, varsinkin valaistus, ja valokuvaajalla on erittäin hyvä suhde kohteisiinsa. ”.

Tässä kuvat jotka olivat sarjassa.

Nämä ihastuttavat lapsikuvat olivat mukana 12 kuvan sarjassa, seuraavat kuusi on ylioppilaskuvia ja hääkuvia miljöössä.

Suomesta sai arvonimen yhteensä kuusi hakijaa. Linkki FEPin sivuille missä kuvat julkaistu.

https://www.europeanphotographers.eu/2021/07/28/ep-session-n-40-official-results/

Suoritin juuri kesän alussa 2021 valokuvaajamestarin tutkinnon Tampereella Visuaaliviestinnän Instituutissa. Pidän kouluttautumista tärkeänä, se vie aina eteenpäin ammattitaidossa. Se antaa myös erilaisia näkökantoja ja kuulee kollegoilta vinkkejä ja ideoita mitä voi hyödyntää omassa toiminnassaan. Kiireinen kesä lähestyy loppua ja voin olla tyytyväinen tämän kesän antiin. Kiitos.